Hvorfor er det vigtigt at få taget et kørekort

Når du er ude at køre bil, er det vigtigt at medbringe kørekortet. Bliver du stoppet af politiet, plejer det første spørgsmål at være, om de kan se dit kørekort. Har du glemt det, får du en bøde. Skal du f.eks. finde en køreskole Hellerup eller omegn, er det en god ide at vælge en køreskole, som er i nærheden. En køreskole hjælper dig igennem den lovpligtige undervisning, som inkludere teori, manøvrebane, køretimer på vej og kørsel på et køreteknisk anlæg. Herefter bliver du indstillet til en teori og praktisk prøve.

Undrer du dig over, hvorfor du skal tage et kørekort?

Et kørekort giver dig mulighed for at køre en bil. Et kørekort udstedt i Danmark gælder i alle EU-lande og i de fleste lande. Der er dog enkelte steder, som kræver at du nedbringer et internationalt kørekort. Et internationalt kørekort er gyldigt i 12 mdr. og udstedes hos borgerservice. Hvornår må man tage kørekort er et naturligt spørgsmål at stille sig. Du kan gå i gang med dit kategori B kørekort 3 mdr. før du fylder 17 år.

Det giver dig mulighed for at køre forskellige køretøjer

Der kan tages kørekort til mange forskellige kategorier. De fleste tager normalt et kørekort til kategori B, lige så snart de opfylder alderskravene til det. Man kan bygge videre på sit kategori B kørekort, ved f.eks. at tage et buskørekort (Kategori D) eller Lastbil (Kategori C) og vogntog (kategori C/E)

Det fungerer som et id

Hvis du nogensinde kommer ud for en situation, hvor det er nødvendigt at vise et id-kort, kan du gøre brug af dit kørekort. På kørekortet fremgår der bl.a. et billede af dig, dit fulde navn, fødested og cpr-nummer. På bagsiden kan man se hvilke kategorier af køretøjer du må føre. Skal du f.eks. i banken kan du gøre brug af dit kørekort som id. Det er også vigtigt at du sørger for at forny dit kørekort, da de fleste kørekort har en udløbsdato på 15 år. Dit kørekort kan desværre ikke bruges som et id, hvis det er udløber. Du kan få fornyet dit kørekort hos borgerservice. 

Hvis du er uheldig og miste din pung.

Skulle du komme ud for en situation, hvor du mister din pung med dit kørekort i, kan politiet hurtigt finde dig i deres system. Er der f.eks. ikke noget id i din pung, ryger det hos politiet som hittegods. Efter en periode, hvor det ikke er blevet afhentet, vil det blive solgt på en auktion. 

Hvorfor er det nødvendigt at have et kørekort for at køre bil?

Det er et lovkrav

Det er et lovkrav at man tager undervisning hos en godkendt kørelærer for at tage et kørekort. Der er fastsat et minimums antal af lektioner, som der skal tages. Herefter skal man bestå en køreprøve, som består af en teoretisk og praktisk prøve.

Du bliver mere hensynsfuld i trafikken

At tage et kørekort er en uddannelse. Man tager udgangspunkt i de vanskeligheder og udfordringer du, som bilist møder i trafikken. Samtidigt får du også lært at vise særlig hensyn over for bestemte trafikanter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.